Over ons

Het IIC Universiteit Gent werd opgericht in 1990 als een van de eerste Incubatie-en Innovatiecentra in Vlaanderen.
Photo STYN be 00102

Incubatie- en Innovatiecentrum Universiteit Gent

Het IIC UGent is een gezamenlijk project van de Universiteit Gent, de Hogeschool Gent, de provincie Oost-Vlaanderen, de stad Gent, de Gewestelijke Investeringsmaatschappij Vlaanderen, BNP-Paribas Fortis, Arcelor-Mittal, Suez, Ethias, Alcatel-Lucent, Internationale Jaarbeurs Vlaanderen, LVD en UCO. Het Incubatie- en Innovatiecentrum Universiteit Gent is een dienstencentrum voor spin-offs van de Associatie Universiteit Gent. Het staat ter beschikking van spin-offs komende uit de diverse faculteiten van de AUG.

Onze missie is de begeleiding van de opstart, groei en ontwikkeling van jonge innoverende hoog-technologische bedrijven. Door het stimuleren van synergie en netwerking, wil het IIC UGent een dynamisch klimaat creëren voor jong en creatief ondernemerschap.
Photo STYN be 00149 1

Het IIC Universiteit Gent is in de eerste plaats een businessgenerator

Spin-offs van de AUG kunnen er terecht voor logistieke en operationele ondersteuning en krijgen er een strategisch dienstenpakket aangeboden om hun onderneming succesvol op te starten en uit te bouwen.

Het IIC Universiteit Gent kan voor elk project de juiste begeleidingsmix realiseren door beroep te doen op haar uitgebreid netwerk van technische, juridische en financiële adviseurs. Het IIC Universiteit Gent biedt oplossingen aan voor elke uitdaging in het opstart- en groeitraject dankzij de nauwe samenwerking met strategische partners: Technologie Transfer Universiteit Gent, de Hogeschool Gent, de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij Oost- Vlaanderen, de stad Gent en de andere aandeelhouders van het IIC Universiteit Gent.

Sinds de oprichting in 1990 tot 2010 zijn er in het IIC Universiteit Gent 87 hoog-technologische bedrijven succesvol opgestart. Het feit dat er in het Incubatie- en Innovatiecentrum een grote verscheidenheid is aan vakgebieden en activiteiten van de in het IIC Universiteit Gent gevestigde onderzoeksgerichte bedrijven zorgt voor een doorgedreven synergie tussen de diverse vakgebieden waardoor nieuwe innovatieve activiteiten kunnen ontstaan.