Historiek

Het IIC Universiteit Gent werd opgericht in 1990 als een van de eerste Incubatie-en Innovatiecentra in Vlaanderen. Het is een gezamenlijk project van de Universiteit Gent, de Hogeschool Gent, de provincie Oost-Vlaanderen, de stad Gent, de Gewestelijke Investeringsmaatschappij Vlaanderen (GIMV), BNP-Paribas Fortis, Arcelor-Mittal, Suez, Ethias, Nokia Bell, Internationale Jaarbeurs Vlaanderen, LVD, imec en UCO.

Het IIC UGent is over de jaren heen uitgegroeid tot een soliede en financieel gezonde organisatie en is gestaag uitgebreid: gestart in 1990 met beschikbare oppervlakte kantoren/labo’s van 1.450 m² en geëvolueerd tot 6.500 m² in 2021. Naast de 4 gebouwen (3 op Tech Lane Ghent Science Park, Campus Ardoyen) en 1 op Eiland Zwijnaarde (in co-eigenaarschap met Ugent), staan er ook serres ter beschikking van de biotech bedrijven. In die periode zijn meer dan 100 hoogtechnologische bedrijven opgestart in het IIC UGent waarvan sommigen zijn uitgegroeid tot bedrijven met naam en faam op wereldvlak.

De laatste 20 jaar was en is het IIC UGent steeds quasi 100 % volzet, iedere uitbreiding werd snel terug ingevuld. Als organisatie is het dan ook onze strategie om verder te groeien binnen de missie en visie van het IIC UGent.

Het Incubatie- en Innovatiecentrum Universiteit Gent is een dienstencentrum voor spin-offs van de Associatie Universiteit Gent. Het staat ter beschikking van spin-offs komende uit de diverse faculteiten van de AUG.

Photo STYN be 00093

Wie zijn we?

Het IIC UGent heeft als doel de opstart, groei en ontwikkeling van jonge innovatieve hightechbedrijven te stimuleren.